您好!歡迎來到屋受論壇wuso.me
聯絡客服
聯絡客服
手機版
聯絡客服
統計信息

SpoonHK網友實地考察 – 水野朝陽簽名會の近距離攝影時間!!!

鹹蛋大超人 發表於 2018-10-11 18:18:45 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 打印 上一主題 下一主題

本帖子中包含更多资源 您需要 登錄才可以下載或查看

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?立即註冊

x

水野朝陽簽名會活動記錄

多謝SpoonHK 網友 L.WHY 詳盡既水野朝陽簽名會報告同埋珍貴相片!!
好啦~~~去Post!!!!
本來我早一日到達東京,希望早一晚可以拎定活動既整理券,但由於當晚鐵路發生事故既關係,令到我差不多當地時間9點半先到達首都圈範圍。咁都冇法,只好先係返民宿放低行李,再係網上搵多幾個second plan 諗定第二日如如真係去唔到會會去第二個女優既簽名會。

如是者又到第二日早上,九點幾準時起身拎定相機,食左個快既早餐就朝住我人生第一個女優簽名會進發!當時個心其實係好驚當日先去會唔會全部都爆哂。

10點左右就黎到秋葉原電器街,根據自己做既資料搜集今日水野會有兩場,中午12點一場,再係下午5點再另一場。古語有云:去旅行,去到盡!冇理由場黎到唔係唔去哂兩場下嘛!?有理冇理去左第一場既地方 – Lammtarra Epixis Akiba 。呢一間地下係賣情趣用品同精品,樓上係就賣唔同既AV作品,而所有作品都係跟廠商咁分門別類,一番搜索後終於比我搵到今次既主角-水野朝陽既新作 – YMDD106 | 坊主バー セクシー女優の駆け込み寺,係桃太郎既作品,簽名會只要購買呢隻作品一隻就可以參加,拎起隻AV就懷住又興奮又擔心既心情去埋單。見住個店員係度嘟緊條碼個陣,再用自己既半咸淡日文問多次12點個簽名會仲有冇位。最後得到既答案係:仲有位!Yeah !我得左喇。出到門口我都唔敢相信個過程比想像中順利,正所謂人旺就冇幾可既,快快手手去埋第二間 – 買取市場MULAN Akiba先!

買取市場MULAN Akiba顧名思義就係有做收二手AV既店,佢比Lammtarra Epixis大間唔少,分別係二樓有一層專門做收二手AV既服務。不過我今次目標係三樓既新品區。有左頭先既經驗今次好快就搵到隻AV,最重要既係今次佢貼左張poster係度話我知買幾多隻作品會有咩唔同既特典,經過大腦既計算今次我決定買三隻作品!咁可以最大化我既攝影時間同水野朝陽影多幾張。決定左就拎去埋單!埋之前再確認多次係咪仲有位,好!呢間都冇問題,最後問埋係咪去哂2個簽名會有特典先,都冇問題就埋單!

去完2間買完野,話咁快時間已經成11點15分。
我決定去休息下,整理一下裝備,準時12點去見我既水野朝陽。

12點返番去第一次買野既Lammtarra Epixis Akiba,簽名會地方係最高既六6樓,但我企係4樓行唔到上去、因為人龍已經排到落4樓去3樓既樓梯。我只好跟住條隊一個跟一個咁行上下,眼中所見大約有30人左右。我睇番我張飛既號碼係37號,即係佢地大部分係早幾個字就黎排隊,真係唔到你唔服日本人對排隊既執著。我望住手機大約3到4分鐘就完成一個人,咁30人即係大約要90分鐘!心諗:今次仆街了……

到1點左右,差唔多上到6樓開始聽到水野朝陽把聲,個人立即精神哂!相機,有!簽光燈,有!我黎喇你要等我呀。如是者排下排下好快就到我,水野著住套粉紅色lace 內衣加對銀色高跟鞋,睇上去差唔多有170cm。由於我只係係呢間買左一隻碟,攝影時間只有30秒。當水野朝陽擺好pose,工作人員就會拎起秒錶同你計時,影到幾多張就睇下自己造化。由於時間真係太少唔會有時間比你諗點構圖,心中只會出現2個字:對焦。不能不說既係水野朝陽好多pose,小弟都自問係攝影快刀手,差唔多1-2秒影一張。30秒入面可以影哂企既pose 仲影左少少坐係地既都算係見得人拜得神啦。攝影完就係簽名同吹水時間,一開口都係表明自己係香港黎既,第一次參加簽名會呢d開場白。傾左陣比水野話d日文好好,佢真係好識氹fans。又問左我今次黎日本去幾多日會去邊玩咁,係一片歡樂既氣氛下就完成左我第一場既簽名攝影活動。

完成第一場既簽名會已經係下午差不多2點,由於仲有3個鐘,我決定係秋葉原到Hea下,食完行一陣,等5點去再會水野朝陽!

直到4點半左右既時間,我返到去買取市場MULAN Akiba,今次早左15分鐘到達,但仍然有唔少人排左係度,一路跟住隊尾去到去最高層簽名會既場地。個場地掛住左十幾張凳,水野朝陽就坐左係最前方,今次佢換左套淺紫色有碎花既內衣,感覺比上午清新D。今次有D都係上午有黎到既人,睇黎都有人同我一樣係想要特典。因為場地唔駛再企樓梯,可以一路望住水野朝陽。雖然都要等差唔多一個鐘,但有得坐同埋有個人望住,時間過得快好多!到6點左右,終於排到頭位,可以準備Round 2。有左上午既經驗,今次知道水野有咩pose同角度會靚D,同埋今次有90秒,上手快左好多。今次仲有得合照,第一張水野繞住我左手似正常合照咁影,到第二張個陣,水野朝陽竟然右轉90度,搵對胸少少夾住我隻左手。家我當住十幾廿人比水野送緊波餅…真係有今生冇來世!即時尷尬到爆,希望盡快影完張合照影完又係傾計簽名既時間,水野竟然仲記得我個名,仲記得我係「由香港來的XXX君」,基本對答上午就問哂,呢次講多左佢係香港好高人氣,想佢黎香港開活動,水野最後就話佢只係去過台灣,如果佢可以既都想黎香港,叫我下次佢開活動都要再黎!

回復

精彩評論29

jj0988536944 發表於 2018-10-12 21:18:53 | 顯示全部樓層
ggggggg
回復

2220548737 發表於 2018-10-13 07:00:23 | 顯示全部樓層
感謝分享
回復

taiwankiss 發表於 2018-10-13 07:11:23 | 顯示全部樓層
感謝分享
回復

forrestshan 發表於 2018-10-13 08:00:36 | 顯示全部樓層
good                                                                                                                                                
回復 支持 反對

dreampower 發表於 2018-10-13 08:27:30 | 顯示全部樓層
感謝分享
回復

chiral01 發表於 2018-10-13 08:28:10 | 顯示全部樓層
哈哈
水野朝陽已經算是熟女囉
還有簽名會跟近距離攝影
回復 支持 反對

qq727tw 發表於 2018-10-13 09:31:10 | 顯示全部樓層
多謝分享讚
回復 支持 反對

hsiu660318 發表於 2018-10-24 01:25:42 來自手機 | 顯示全部樓層
回復

kiss52dd 發表於 2018-10-24 01:48:14 | 顯示全部樓層
謝謝分享

回復

ssaaii001 發表於 2018-10-29 06:16:25 | 顯示全部樓層
感谢分享
回復

Kkkkkyyyyy 發表於 2018-10-30 10:20:22 | 顯示全部樓層
Thanks.
回復

焚天子豪 發表於 2018-10-30 10:22:53 | 顯示全部樓層
感謝分享
回復

coasstk02542 發表於 2019-3-4 00:51:50 | 顯示全部樓層
感謝分享
回復

saifer 發表於 2019-3-15 23:52:28 | 顯示全部樓層
可惜不能親身去看,多謝版主的報導
回復 支持 反對

bear60d 發表於 2019-3-30 04:33:49 | 顯示全部樓層
感謝大大的分享
回復 支持 反對

台中老王 發表於 2019-4-7 00:59:43 | 顯示全部樓層
杉浦花音
回復

流浪小貓 發表於 2019-12-12 04:16:42 來自手機 | 顯示全部樓層
感謝分享
回復

biokoko 發表於 2019-12-14 14:53:44 | 顯示全部樓層
感謝分享
回復

jauuxyz 發表於 2020-4-20 12:15:04 | 顯示全部樓層
回復